fbpx

Festival slovenskega filma

v Festivali/FSF

Festival slovenskega filma (FSF) je osrednji nacionalni filmski dogodek, ki se vsako leto v začetku jeseni odvije na slovenski obali, v Avditoriju Portorož. Na FSF-ju se predstavi najboljša produkcija celovečernih in kratkih igranih, dokumentarnih ter animiranih filmov, ki so nastali v Sloveniji ali ob podpori Slovenije.

Na festivalu se podeljuje najuglednejša nagrada na področju filmskega ustvarjanja na slovenskem, nagrada Metoda Badjure za življenjsko delo. Strokovna žirija festivala podeljuje tudi nagrado Vesna za najvidnejše dosežke filmskih ustvarjalcev v preteklem letu. Vesna simbolizira moč junakinje iz legendarnega istoimenskega filma, ki ga je leta 1955 režiral František Čap, eden izmed najpomembnejših režiserjev v zgodovini slovenskega filma.

Poleg pregleda filmske produkcije pomemben del festivala predstavljata tudi spremljevalni in strokovni program, na katerem se srečujejo filmski profesionalci, tuji partnerji, producenti in druge filmske iniciative. Festival vsako leto posebno pozornost nameni tudi otroškemu filmskemu programu, s spremljevalnimi pedagoškimi dejavnostmi. Med festivalom so obiskovalcem na voljo tudi zanimiva predavanja, delavnice, pogovori z avtorji, okrogle mize, in drugi spremljevalni dogodki.

Festival slovenskega filma je nacionalni dogodek, na katerem se srečujejo filmski ustvarjalci, strokovna javnost, mednarodni gostje in drugi ljubitelji filma.

image-95
Spletna stran festivala: http://www.fsf.si/

Tags:

Nedavne

O Svetilniku

Svetilnik (The Lighthouse, Eggers 2019) je film, ki si ga je mogoče
Pojdi na Vrh