fbpx

Animateka

v Animateka/Festivali

Mednarodni festival animiranega filma

Animateka je festival, ki se ga vsako leto v začetku decembra veselimo kot majhni otroci božičnih daril. Neskončno število odličnih animiranih filmov zavzame naše glavno mesto in za vse ljubitelje animiranega filma se začne praznično rajanje.

Animateka vsako leto iz Aladinove čarobne svetilke izpusti virus, poznan pod imenom Animatekitis felicis, ki zimsko sivino in mraz ovije v pravljično vzdušje in toplino. Gre za hudo nalezljiv virus z neprecenljivimi učinki za dobro počutje, ki so ga dežurni animakemiki iz festivalskega laboratorija namenoma spustili pred dobrim desetletjem. Statistike kažejo, da ko se enkrat okužiš z njim, ni več poti nazaj. Vedno se vračaš po nove in nove doze tega posebnega animatečnega feel good feelinga.

Ljubljana se tako, v času festivala, za teden dni potopi v magičen vzporedni svet filmskih projekcij, pogovorov z avtorji, razstav, animiranih zabav, plesnih predstav, delavnic, predavanj, predstavitev in druženj. Animateka vedno poka po šivih od obilice dogajanja, smeha, dobre volje, domišljije in ustvarjalnosti, zato je zagotovo ne gre zamuditi.

image-92
Več o Animateki na www.animateka.si

Tags:

Nedavne

Pojdi na Vrh