Predstavitev

v Filmski tabor

Kaj je Mad About Film poletni filmski tabor?

Poletje je dolgo, domače mesto prazno, vsi so na počitnicah in ne veš, kaj naj sam s sabo. Doma je vroče in vse bi dal/-a za skok v hladno reko. Zavrtiš si film ali dva in zvečer ponoviš rutino, starši pa negodujejo nad tvojo neproduktivnostjo. Kaj pa, če za nekaj dni pobegneš na filmski tabor? Mad About Film poletni filmski tabor je namenjen mladim, ki se tako ali drugače navdušujejo nad filmom. Na taboru se bomo ukvarjali predvsem z ogledanimi filmski vsebinami, nekaj časa pa bomo namenili tudi športnim aktivnostim ob in v reki Kolpi. Ob vsem tem se bomo, kot se za čas počitnic spodobi, predvsem zabavali. Fotografije prejšnjih dveh taborov si lahko ogledaš na našem FB ali 1.filmski tabor in 2.filmski tabor.

Komu je MAF filmski tabor namenjen?

Star/-a si med 14 in 19 let, v prostem času pogledaš veliko filmov in o njih razmišljaš. Včasih bi se želel/-a o filmu pogovarjati, pa ne najdeš vedno pravega sogovornika. Film ti pomeni izhodišče za ustvarjanje, naj bo to pisanje kritik, esejev, pesmi ali pa čečkanje v skicirko. Od nekdaj te privlačijo filmski festivali in festivalsko vzdušje, pa za njih večinoma nimaš časa ali pa je predrago. Spremljaš podelitve znanih filmskih nagrad in imaš svoje mnenje o zmagovalcih. Zanima te, kaj se dogaja z in za kamero in veš, da je tisto, kar vidimo na platnu končni izdelek dolgotrajnega dela številnih ljudi, ki delajo v filmski industriji. Na splošno ti film pomeni vir navdiha, popoln odklop, zabavo, inspiracijo za razmislek in čisto zares si brez njega ne predstavljaš življenja. Če se najdeš v katerem izmed opisov, je tabor najbrž namenjen prav tebi. Skupaj s somišljeniki iz vse Slovenije boš na različne načine poglabljal/-a svoje znanje o čudovitem svetu filma.

Kaj bomo na filmskem taboru pravzaprav počeli?

Ne gre za klasični filmski tabor, kjer bi večino časa namenili snemanju filmov. Seveda se bomo preizkusili tudi v tem, poleg tega pa nam bo film služil predvsem kot izhodišče za naše aktivnosti. Na velikem platnu pod zvezdnim nebom Bele krajine si jih bomo ogledali kar nekaj, na spored pa bomo uvrstili tako avtorske filme kot tudi druge zabavne filmske poslastice. O njih se bomo pogovarjali, poslušali interaktivna predavanja, pisali članke, izdelovali filmske plakate… Lotili se bomo organizacije čisto pravega filmskega festivala, urejali in izdajali bomo svoj časopis in v goste povabili kakšnega filmskega ustvarjalca. Dolgčas nam vsekakor ne bo.

Dneve bomo preživljali tudi ob Kolpi. Blizu nastanitve je urejeno kopališče, možna bo uporaba igrišča za odbojko in košarko, badminton opreme in uporaba kanujev. Tako v taboru kot na kopališču ne bo manjkalo družabnih iger, odpravili se bomo tudi na kakšen izlet, kjer bomo odkrivali lepote Bele krajine.

Kdaj in kje poteka MAF filmski tabor?

Termin za Mad About Film poletni filmski tabor je od 7. – 13. avgusta 2019. Tabor se nahaja v mirnem kraju Radenci ob Kolpi.
Nastanjeni bomo v domu v Radencih, ki se nahaja v neposredni bližini reke Kolpe, vasica pa leži sredi travnikov, njiv in gozdov. Okolica ponuja veliko možnosti za raziskovanje kraških jam in brezen in izlete ob reki do Velike in male stene.
V bivalnem kompleksu so več posteljne sobe, vsaka s svojo kopalnico, velika jedilnica in dve učilnici. Za hišo je velik travnik, kjer bo prostor za dnevne ustvarjalne aktivnosti, projekcije na prostem in kres ob večerih. Za športne aktivnosti pa so nam na voljo osvetljeno športno igrišče za košarko in odbojko, travnato igrišče za mali nogomet, mize za namizni tenis in kanuji.

Kaj naj vzamem s sabo?

Seznam osebne opreme sestavljajo predvsem primerna oblačila, posteljnina, obuvala in pripomočki za osebno higieno. Dobrodošla je tudi dobra volja, spočiti možgani in nasmeh na obrazu.

Koliko stane in kako se prijavim?

Cena poletnega filmskega tabora 2019 je znaša 239 evrov. Prijave bodo potekale preko spletnega obrazca. Po prejeti prijavi se ti bomo odzvali in ti poslali nadaljnje podatke za plačilo. Cena vključuje vse stroške za 7-dnevne aktivne počitnice: bivanje, hrano, izvedbo programa in prevoz (iz Ljubljane in nazaj).

Za več informacij ali rezervacije se obrni na info@madaboutfilm.si.

Povezava do prijavnice na filmski tabor (klik!)  

Obišči SPLETNO STRAN tabora (klik na spodnjo sliko!)