Delavnica filmske kritike: Nori na slovenski film

v Festivali/Festivalski lajf/FSF

Od filmskih podob do filmskih besed: Delavnice filmske kritike na 17. Festivalu slovenskega filma

Vodja delavnice filmske kritike:  Nina Cvar

V okviru projekta Mad About Film smo na letošnjem Festivalu slovenskega filma organizirali tudi sklop delavnic filmske kritike, ki je udeležencem želel predstaviti njene ključne temelje.

Ker je pisanje filmske kritike izjemno kompleksno, smo program delavnic zastavili na več ravneh; udeleženci so se seznanili s temelji filmskega jezika, filmsko zgodovino, na srečanjih pa so prejeli tudi didaktično gradivo v obliki delovnih listov, ki so oblikovani kot preplet »teorije in prakse«.

Delavnice so potekale vzporedno s festivalskim programom: udeleženci so se imeli priložnost seznaniti z različnimi filmskimi formami (od kratkega do celovečernega filma, do animiranega, igranega, dokumentarnega filma), udeleževali so se pogovorov z avtoricami in avtorji filmov, se družili z različnimi filmskimi delavci.

Ker pisanje filmske kritike ne poteka v vakuumu, smo z udeleženci vodili intenziven dialog o gledanih filmih, prav tako smo nastala besedila komentirali, jih skupaj uredili ter objavili na spletni platformi »MAF«.

1996-12-28-Film-Critic
image-702

Z udeleženci bomo v stiku ostali tudi po zaključku delavnice, s čimer jih bomo vzpodbujali k nadaljnjemu avtonomnemu delovanju na danem področju.