Obvestilo: ČEZMEJNI FILMSKI FESTIVAL POKLON VIZIJI

v 2020/Maj: zvok/Ostalo/Pretekle številke/Vsi prispevki

Mednarodni poziv za prijavo kratkih filmov na programski sklop Prvi Poleti

Z veseljem sporočamo, da je čezmejni filmski festival Poklon viziji odprl mednarodni razpis za prijavo kratkih filmov na programski sklop Prvi Poleti.

Kinoateljejev čezmejni filmski festival Poklon viziji bo tudi letošnjo 21. edicijo, ki bo potekala med 2. in 10. oktobrom 2020, obogatil s programom Prvih Poletov / Primi Voli / First Crossings, ki se bo odvijal med 2. in 4. oktobrom 2020 v medmestnem prostoru med Novo Gorico in Gorico. Organizatorji si festival želimo izpeljati neglede na okoliščine in pravila organiziranja dogodkov v jeseni, zato se med drugim pripravljamo tudi na možnost, da festival delno prenesemo v digitalno obliko.

Srž programa, namenjenega iskanju novih filmskih govoric, bodo tvorili kratki filmi obetavnih in inovativnih avtorjev, ki si v iskanju svojega pečata v svetu filma drznejo biti svobodni in eksperimentalni. V letošnji ediciji se bomo posvečali predvsem zvoku in glasbi v filmu, zato je letošnji razpis za prijave kratkih filmov nekoliko razširjen, saj želimo k sodelovanju povabiti tudi glasbenike. 13. maja smo odprli mednarodni poziv, na katerega želimo, da svoja dela prijavijo avtorji, ki se spopadajo s temo meje in možnostmi njenega preseganja tako na avdio-vizualnem kot tudi na glasbenem področju. Rok za prijave je 1. avgust 2020. Poleg tega, da programski sklop Prvih Poletov želi ponuditi možnost mladim, istočasno želi še dodatno podpreti domače umetnike, saj jim ni potrebo plačati prijavnine del. Več o pozivu in programskem sklopu si lahko preberete na festivalski spletni strani.

V zadnjem delu meseca maja načrtujemo novinarsko konferenco, na kateri bomo razglasili letošnjega prejemnika Nagrade Darko Bratina.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na:

Kinoatelje
Travnik / Piazza della Vittoria 38
34170 Gorica
info@kinoatelje.it
www.kinoatelje.it
www.facebook.com/Kinoatelje/