MATTADOR International Screenwriting Award / MATTADOR mednarodna scenaristična nagrada

v 2021/februar: kinoteke/Ostalo/Pretekle številke/Vsi prispevki

Rok prijave: 15. april 20201

Dvanajsta edicija Mattador International Screenwriting Award, ki je posvečena Matteu Caenazzu, se je uradno pričela. The Mattador tekmovanje sprejema tako domače kot tuje nadobudne scenariste, stare od 16 do 30 let, zato skrbno preberite nadovila, nato pa tipkovnico pod roke in klik na prijavo!

Tekmovanje vsebuje sledeče kategorije in nagrade:

  • Mattador nagrada za najboljši celovečerni scenarij: 5000 EUR
  • Mattador nagrada za najboljšo zgodbo: 1500 EUR. Finalisti, ki se bodo znašli v sekciji za najboljšo zgodbo, bodo prejeli mentorstvo profesionalnih scenaristov, ki jim bodo pomagali pri razvoju njihove zgodbe, na koncu programa pa bo najbolj dodelana zgodba prejela 1500 EUR nagrade.
  • Corto86 nagrada za najboljši scenarij za kratek film: zmagovalec/zmagovalka prejme mentorstvo in možnost snemanja lastnega filma po nagrajenem scenariju. Profesionalci mu/ji bodo pomagali skozi celoten proces snemanja (pred-produkcija, produkcija, post-produkcija).
  • Dolly “pisanje scenarija s slikami” nagrada je nagrada za najboljšo zgodbo, ilustrirano s slikai: zmagovalec/zmagovalka bo prejel/a mentorstvo za razvoj njene/njegove zgodbe, ki se bo dopolnjevala za celovečerni animirani filmski projekt. Na koncu programa in po preučitvi zavzetosti tekmovalca/tekmovalke se lahko komisija odloči, da dodeli dodatno nagrado v vrednosti 1000 EUR.

Vsi zmagovalci bodo imeli priložnost, da se udeležijo masterclassov, predavanj in seminarjev o scenaristiki in ostalih temah, povezanih s kinom. Filme iz preteklih edicij si lahko ogledate na:  Vimeo channel.

Prijavo in pravila sodelovanja najdete na povezavi: https://www.premiomattador.it/mattador-competition-rules-2020-2021/.