Gosta četrtega MAF poletnega filmskega tabora: Urša Menart in Voranc Boh

v 2019/Filmski tabor/Junij: Filmski festivali/Pretekle številke/Vsi prispevki

MAF ponovno na #filmskitabor
datum: 7.  – 13. avgust 2019, Radenci ob Kolpi (organiziran odhod iz Ljubljane vključen v ceno!)
MAF tudi letos organizira 7-dnevni filmski tabor ob Kolpi za mlade od 15 do 19 let.

Delavnice z znanimi filmskimi gosti in mentorji, open-air Kino ter druge zabavne aktivnosi nam bodo popestrile spoznavanje filma, njegovo zgodovino in ustvarjalno delovanje – od scenarija, režije in igre do montaže in distribucije. V sklopu tabora bomo izvedli tudi tradicionalno edicijo letnega filmskega festivala MAF, ki ga bodo pripravili udeleženci in udeleženke tabora. Ogledali si bomo filme naših filmskih gostov, ki bodo na dogodku prisotni, pestra organizacija pa bo mlade tesno povezala z lokalni prebivalci – njihova udeležba na lanskem festivalskem večeru je bila namreč zelo velika.

Tabor bo ponovno združil mlade iz vse Slovenije, ki se bodo avgusta zbrali v počitniškem domu z vsem udobjem sredi čudovite narave Bele Krajine. Poskrbljeno bo za bivanje, prehrano in vse materiale za delavnice in dobro družbo, filmsko pustolovščino pa bo popestrilo tudi kopanje v čisti reki Kolpi, vožnja s supi ali kanuji in veliko aktivnosti ob vodi.

Vsak dan na taboru je posvečen filmu. Včasih bo nad nami zvezdnato nebo, včasih bomo filme gledali v počitniškem domu. Velik poudarek bo tudi na refleksijah o filmih, saj s skrbno vodenimi pogovori skušamo videti več, zbuditi svoje misli in spoznati kaj novega. Na taboru pa bosta filmski navdušenec in navdušenka našla nekaj zase. Pod budnim očesom filmskih mentorjev in v družbi z novimi prijatelji gledamo daleč, v filmsko preteklost in razmišljamo o tem, kaj še pride…

Vsako leto gostujemo tudi super filmske goste. Gostujoči filmski ustvarjalci bodo ponudili svoje znanje in navdušenje za film ter mladim udeleženkam in udeležencem pripravili nepozabne delavnice in pomembne vpoglede v filmsko ustvarjanje. Dovolj bo časa za delavnice, pogovore, nasvete in druženje. Lansko leto so bili z nami režiser Luka Marčetič, igralec Jure Henigman in glasbenik Laren Polič Zdravič, letos pa se nam bosta pridružila režiserka Urša Menart in igralec Voranc Boh.

 

Pridruži se četrtim filmskim počitnicam!
#filmskitabor #kolpa #poletje

 

4. Filmski tabor Mad About Film
7. – 13. avgust 2019
Spletna stran tabora: http://tabor.madaboutfilm.si

Prijavnica je že odprta! Prijave možne do 31. julija 2019.

Kontakt: info@madaboutfilm.si