11. MAF seminar: Nori na serije!

v Festivali/FNO/MAF!/Prihajajoči dogodki/Seminarji

|6. – 9. maj 2017|
|Kino Šiška|

Med 6. in 9. majem 2017 bo v okviru 3. izvedbe Mednarodnega filmskega festivala za mlade Film na oko potekal brezplačni filmski seminar Mad About Film, že enajsti po vrsti.

Osrednja tema tokratnega seminarja so TV serije, ki jo bodo zaobjeli predavanje, okrogla miza in dve kritiški delavnici. Pod mentorstvom Nine Cvar se bodo udeleženci spoznali s kritiko kakovostnih televizijskih serij, Tina Poglajen pa bo kot mentorica usmerjala mlade pisce, ki bodo obravnavali filmsko kritiko.

Vse napisane kritike bodo objavljene na spletni strani MAF (www.madaboutfilm.si).

Vsakega udeleženca delavnice čaka akreditacija, ki omogoča brezplačne oglede projekcij na festivalu Film na oko 2017.

Uvodno srečanje: 6. maj 2017 ob 17:00 v Kinu Šiška (Komuna v pritličju)

Prijave zbiramo do 29.4.2017!

Prijavi se!

 

PREDSTAVITEV PROGRAMA SEMINARJA »Nori na serije«:

DELAVNICA KRITIKE SERIJ IN KAKOVOSTNE TV
Delavnica bo uvodoma predstavila glavna določila, predvsem pa orodja, ki se jih poslužujemo v kritiki kakovostnih televizijskih serij. Poleg pregleda nekaterih odmevnejših primerov kakovostne televizije zadnjega desetletja, bo delavnica temeljila na diskusiji, predvsem pa na praktičnem udejstvovanju: tj. na konkretni praksi pisanja kritik serij.
Mentorica: Nina Cvar

DELAVNICA FILMSKE KRITIKE (s pričetkom 3. maja 2017)
Klasična delavnica MAF seminarjev bo ponudila napotke in mentorstvo ob pisanju kritik filmov s festivala. Mentorica bo na izbranih festivalskih naslovih gradila spoznavanje osnov filmske analize in ocenjevanja. Delavnica bo potekala v Cankarjevem domu in Kinu Šiška.
Mentorica: Tina Poglajen

PREDAVANJE: Serije, kakovostna televizija in popularna kultura (6. maj 2017 ob 18:00 v Kinu Šiška)
Predavanje bo na interaktiven način predstavilo nekatere ključne značilnosti, povezane s t.i. kakovostno televizijo, ki je v zadnjih letih postala pomemben akter v vizualni produkciji, pa tudi v širši popularni kulturi. Mnogi produkti kakovostne televizije, poleg tega, da pregovorno prevzemajo poteze filmskosti, v širši popularni kulturi zasedejo celo kultni status oziroma odslikavajo nekatere najbolj aktualne probleme in procese širše družbene strukture. Predava: Nina Cvar

OKROGLA MIZA: Serije in kakovostna televizija danes (7. maj 2017 ob 19:00 v Kinu Šiška)
Na okrogli mizi bodo gostje razmišljali o stanju kakovostne televizije, pri čemer se bodo osredotočili predvsem na domačo produkcijo. Dogodek bo tematiziral produkcijo in distribucijo ter vlogo scenaristike, pogovor pa bo tekel tudi o razmerju med televizijsko in filmsko produkcijo pri nas.
Gostje: Luka Marčetič, Ivana Novak, Lucija Šuštar; vodi: Nina Cvar

 

Filmski seminar za mlade Mad About Film organizira Zavod za uveljavljanje vizualne kulture Vizo. Število mest je omejeno, zato te prosimo, da se prijaviš preko spletnega obrazca in počakaš na potrditveni mail. Ker bosta obe delavnici potekali ob istem času, se lahko prijaviš samo na eno.