58. LFF: Rebecca Johnson & Honeytrap

v Festivali/Festivalski lajf/Vsi prispevki

Vključevanje v novo okolje je težko. V želji po sprejetosti gre Layla korak predaleč in zgodba se iz nedolžnega najstniškega ljubezenskega trikotnika prelevi v tragedijo.

HONEYTRAP

Rebecca Johnson, VB, 2014, 93′

Avtorica: Ana Šturm

Na letošnjem 58. LFF je bilo mogoče videti dva filma, ki sta si za svojo zgodbo izbrala tematiko odraščanja žensk v depriviligiranih in nasilja polnih črnskih soseskah. Prvi se odvija na obrobju Pariza, drugi na obrobju Londona. Prvega je posnela Céline Sciamma, drugega pa Rebecca Johnson. Honeytrap temelji na resnični zgodbi. Glavna protagonistka se, potem ko je nekaj časa živela v Trinidadu, vrne domov in začne živeti pri svoji odtujeni mami v Brixtonu. Vključevanje v novo okolje je težko. V želji po sprejetosti gre Layla korak predaleč in zgodba se iz nedolžnega najstniškega ljubezenskega trikotnika prelevi v tragedijo.

Rebecca Johnson je britanska scenaristka in režiserka. Filme je začela delati že v času šolanja. Režirala je kratke drame, dokumentarce, reklame in televizijske prispevke. Njen preboj se je zgodil leta 2009, ko je s kratkim filmom Top Girl osvojila številne nagrade na različnih filmskih festivalih. Honeytrap je njen prvi celovečerni film, realiziran pa je bil s pomočjo množičnega sofinanciranja na Indiegogo. Skupaj s producentko Victorio Lorkin-Lange vodita neprofitno podjetje Fierce Productions, ki s pomočjo različnih filmskih projektov pomaga depriviligiranim mladostnikom v okolici Brixtona. Rebecca je bila letos nominirana tudi za nagrado vzhajajočega britanskega talenta (Best Brittish Newcomer), ki jo podeljujejo na LFF.

Film Honeytrap je bil te dni premierno prikazan na filmskem festivalu v Londonu (LFF, 8. – 19. oktober 2014), na njem pa smo uspeli ujeli režiserko, ki nam je prijazno odgovorila na naš ekspresni MAF vprašalnik.

Katera je tvoja najbolj prepoznavna značajska lastnost?

Vztrajnost.

Česa te je najbolj strah?

Smrti.

Kaj najraje počneš?

Snemam filme.

Kakšen bi bil tvoj popoln filmski večer?

Jok in smeh v družbi dobrih prijateljev.

Tvoja najljubša režiserka?

Jane Campion.

Kdo bi režiral film o tvojem življenju?

Emir Kusturica.

Če bi bila superjunakinja, katera bi bila tvoja supermoč?

Branje misli.

Tvoj najljubši okus sladoleda?

Ingver.

1103028_Rebecca_Johnson
image-881
Rebecca Johnson.