Poročilo iz 2. filmskega tabora (2017)

v Filmski tabor

1.10.2017

Avgusta 2017 smo pripravili drugi Mad About Film filmski tabor za mlade. Tako kot tudi prvo leto je potekal v Beli krajini v vasici Gorenjci pri Adlešičih, kjer smo ponovno ponesli filmski utrip.

Dneve smo preživljali s filmom. Čas smo namenili analizi in refleksiji filmov na najrazličnejše načine. Ustvarjali smo filmske plakate, pisali filmske kritike, izdajali svoj časopis in že drugo leto organizirali čisto pravi filmski festival, kamor smo povabili tudi prebivalce okoliških krajev. Poleg tega smo prisluhnili nekaj predavanjem, analogno zmontirali filme in se družili z Igorjem Šterkom.

Naš gost iz filmske stroke je bil režiser Igor Šterk, ki je pripravil predavanje, zvečer pa smo si ob kokicah ogledali njegov najnovejši film Pojdi z mano.

Za oddih je poskrbela reka Kolpa in sproščeni večeri ob ognju, kitari in družabnem programu. Lahko rečemo, da je za nami nadvse zabaven teden, ki je stkal nova prijateljstva, prinesel ogromno novega znanja in povečal naše navdušenje nad filmom. Teden, ki bo ostal v spominu – lahko pa ga kmalu ponovimo. Se vidimo na MAF taboru 2018!