58. LFF: Michael Tully & Ping Pong Summer

v Festivali/Festivalski lajf/Vsi prispevki

Pretežno avtobiografski film, ki je postavljen v leto 1985, je zanimiva variacija zgodbe fant sreča dekle, fant izgubi dekle, fant dobi dekle.

PING PONG SUMMER

Michael Tully, ZDA, 2014, 92′

 Avtorica: Ana Šturm

Rad je star trinajst let in tako kot vsako leto se skupaj s svojo malomeščansko družino odpravi na poletne počitnice v Maryland. Tam spozna svojega najboljšega prijatelja, hip-hop entuziasta Teddyja in punco iz mokrih sanj vsakega najstnika, Stacy. Za naklonjenost slednje mora Rad odigrati odločilno partijo namiznega tenisa proti lokalnemu nasilnežu in frajerju Lylu.

Pretežno avtobiografski film, ki je postavljen v leto 1985, je zanimiva variacija zgodbe fant sreča dekle, fant izgubi dekle, fant dobi dekle. S posrečenim humorjem, ravno prav karikiranimi liki in nostalgičnem poklonu filmom iz 80. let, se Ping Pong Summer na svoji poti spretno izogiba narativnim klišejem in na cilju postane čudaško zabaven poletni hit.

Ping-Pong-Summer1
image-872
Prizor iz filma Ping Pong Summer.

Michael Tully je ameriški režiser in igralec. Nase je opozoril leta 2006 s prvencem Cocaine Angel, zaradi katerega ga je revija Filmmaker uvrstila med 25 novih obrazov indie filma. Prvencu je sledil dokumentarec o frontmanu skupine Silver Jews, potem pa še televizijski film Superego in film Septien. Tully je delal tudi pri številnih drugih DIY filmskih projektih, med drugim je sodeloval z imeni, kot sta Aaron Katz in Ry Russo-Young. Je urednik spletne strani o indie filmih Hammer to Nail. Ping Pong Summer je njegov peti celovečerec, na njegovo realizacijo pa je čakal več kot 20 let, saj je prvi scenarij zanj napisal že leta 1992.

Ping Pong Summer je bil te dni prikazan na filmskem festivalu v Londonu (LFF, 8. – 19. oktober 2014), na njem pa smo uspeli ujeli režiserja, ki nam je prijazno odgovoril na naš ekspresni MAF vprašalnik.

Katera je tvoja najbolj prepoznavna značajska lastnost?

Prilagodljivost.

Česa te je najbolj strah?

Velikih kač.

Kaj najraje počneš?

Najraje se v javnosti crkljam s svojo ženo.

Opiši svoj film v treh besedah?

Oseben, nostalgičen, čudaški.

Tvoja najljubša režiserka?

Claire Denis.

Kdo bi režiral film o tvojem življenju?

Sem ga posnel že sam. Njegov naslov je Ping Pong Summer.

Če bi bil superjunak, katera bi bila tvoja supermoč?

Odlično bi znal igrati namizni tenis.

Tvoj najljubši okus sladoleda?

Čokolada.

140130PRJ-IFFR-GIF-Portraits-450x563-START
image-873
Michael Tully
Tags: